chinese health symbol

ACUPUNCTUUR

The greatest wealth is health

Wie is Fjodor Poort

Ik ben arts en acupuncturist. In 1993 heb ik mijn geneeskunde studie afgerond aan de universiteit van Maastricht. Daarna was ik 8 jaar werkzaam als regulier arts in diverse asielzoekerscentra. Daarnaast heb ik 3 jaar gewerkt binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Ik heb me altijd geïnteresseerd voor de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.M.) met de nadruk op de Acupunctuur-therapie. Sinds 1995 heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd in de klassieke acupunctuur, oor-acupunctuur en electro-acupunctuur volgens Voll. Ik was zo enthousiast over de resultaten bij mijn patiënten, dat ik in 2009 besloot om mij alleen met acupunctuur bezig te houden. Hier ligt mijn hart.

Acupunctuurpraktijk

Begin 2000 heb ik acupunctuurpraktijk "Fjodor Poort" geopend. Daarnaast werk ik als acupuncturist in Zwolle bij de praktijk Bloesem Acupunctuur.

Persoonlijk hecht ik veel waarde aan kwaliteit, vertrouwen en goede communicatie over de behandeling. Dit mag u dan ook te allen tijde van mij verwachten wanneer u door mij behandt wordt.

De belangrijkste opleidingen en cursussen die ik volgde:

1993 - Diploma geneeskunde universiteit van Maastricht

1997 - Drie jarige opleiding aan de NAAS (Nederlandse Artsen en Acupunctuur Stichting).

2003 - Specialisatie Arts Maatschappij en Gezondheid (GGD)

1999 - Cursussen Electro-acupunctuur volgens voll (Menno Bloemhof)

2000 - Cursussen Electro-acupunctuur volgens voll (Menno Bloemhof)

2013 - Ooracupunctuur volgens de Duitse arts prof. dr. Frank Bahr.&nbsp (goudseacademie)

2015 - bijscholing ooracupunctuur

Daarnaast vele andere nascholingen op gebied van hoofdpijn, allergieen, onvruchtbaarheid inclusief ivf en iui, klachten van bewegingsapparaat en hernia's  enzovoort.

 Klassieke acupunctuur
Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeswijze. Zij heeft een duidelijk holistisch uitgangspunt, waarbij de mens als eenheid van lichaam en geest wordt gezien. In een gezonde situatie is de energie in de mens in evenwicht. Wanneer dit evenwicht verstoort raakt ontstaan er klachten. Acupunctuur is erop gericht dit evenwicht te herstellen en te handhaven. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand tegen ziekten, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust, zonder bijwerkingen! Lees hier meer over de voordelen van acupunctuur als aanvullende behandeling bij kanker of over de verlichtende effecten van aupunctuur bij depressie of andere psychische klachten. Er zijn ongeveer 200 punten op het oor, wanneer deze punten worden gestimuleerd, sturen ze een signaal naar de hersenen die op hun beurt een sein geven aan de overeenkomstige delen of functies van het lichaam. Door prikkelen van deze punten kan hij direct een positieve invloed uitoefenen op organen, gewrichten en fysiologische mechanismen.  Er zijn verschillende stijlen binnen ooracupunctuur zoals de traditionele chinese ooracupunctuur en Nogier style.


Ooracupunctuur volgens de Duitse arts prof. dr. Frank Bahr

De afgelopen 2 jaar heb ik veel gewerkt met ooracupunctuur (auriculotherapie). Deze therapie helpt goed bij verschillende chronische pijnklachten, chronische vermoeidheid en migraine.

 Ik heb mij hiernaast ook verdiept en getraind in de ooracupunctuur volgens de Duitse arts prof. dr. Frank Bahr. Deze vorm van acupunctuur is met name zinvol bij bij therapie blokkades. Therapie blokkades zitten met name in het gebit maar ook in de (neus)amandelen, darmen en in de psyche. Deze stoorvelden zijn te behandelen in het oor middels verblijfsnaalden. In 2013 heb ik nascholingen hierover gehad en langamerhand ervaring mee opgedaan. Zo heb ik verschillende clienten met chronische pijn, vermoeidheid, allergie en hoofdpijnen kunnen helpen die niet geholpen konden worden met andere regulier en complementair geneeskundige behandelingen. 


Electro acupuntuur volgens de methode van Dr. Voll
In de elektro-acupunctuur worden de acupunctuurpunten vooral aan de handen en voeten gemeten. Dr.Voll ontwikkelde een speciaal apparaat om deze punten te meten. Zodra er sprake is van een ziekte of aandoening verandert deze meetwaarde. Bij het apparaat van Voll wordt gebruik gemaakt van zeer lage gelijkstroom. Deze stroom gaat via een handelektrode door het lichaam. Een afwijkende meetwaarde in het acupunctuurpunt kan gemeten worden. Dan kan bekeken worden met welke veelal homeopathische of orthomoleculaire middelen het evenwicht hersteld kan worden. Deze worden in het meetcircuit meegenomen, een passend middel zal de meetwaarde verbeteren.

 

waaier


LOCATIE HOOGEVEEN
Complementair Medisch Centrum Hoogeveen

Middenweg 51
7906 LK Hoogeveen
06 1659 42 72

Fjodor Poort

Fjodor Poort

LOCATIE ZWOLLE
Bloesem Acupunctuur.

Zonnebloemstraat 29a
8012 XH Zwolle
038-452 63 26

Martina Capousek

Martina Capousek