Acupunctuur Hoogeveen en Zwolle

Hoe ziet een acupunctuur behandeling er uit?

Behandeling

Intake gesprek en onderzoek

Een allereerste acupunctuur behandeling begint uiteraard met vragen over de klacht, de algehele gezondheid en een lichamelijk onderzoek zoals het bekijken van de tong en voelen van de pols. Met alle informatie die nu verkregen heb stel ik een Chinese energie diagnose.

Eerste behandeling

De behandeling wordt meestal gelijk de eerste keer uitgevoerd. Ik plaats zorgvuldig kleine naalden op punten die de energie in uw lichaam kunnen beïnvloeden. U voelt een klein niet pijnlijk prikje. Soms gebruik ik Moxa (bijvoetskruid) of infrarood energielamp om de naalden te verwarmen en de energiestroom te stimuleren. Daarnaast pas ik ook (Chinese) ooracupunctuur toe.

Vervolg behandeling

Tijdens de tweede behandeling zal ik naast de acupunctuur behandeling ook aandacht besteden aan voeding. Het is mogelijk om te testen of u een voedings intolerantie heeft. Bijvoorbeeld voor gluten, tarwe, soya of chocola. Daarnaast zal ik een voedingsadvies geven vanuit de traditionele geneeskunde passende bij uw Chinese energie diagnose.

Beloop

Heel vaak kom ik uit tussen 6 en 12 behandelingen. In het begin zal ik u wekelijks behandelen. Na een beginnend resultaat een keer per 2 weken en vervolgens zal ik de acupunctuur behandeling langzaam afbouwen. Na 4 tot 6 keer moet er verbetering zijn anders heeft het geen zin om door te gaan. Globaal genomen reageert 80% van mijn klanten goed op acupunctuur. Mocht blijken dat u, afhankelijk van de klacht, na 3-4 behandelingen nog niet reageert kunnen we na een evaluatie ervoor kiezen de ooracupunctuur volgens Bahr alsnog in te zetten.
playbutton.png

Video gemaakt door CNN over acupunctuur en kanker

acupuncture-fjodor.jpg

Oor Acupunctuur & pijnbestrijding

Gewrichtsklachten, rugpijn

De laatste jaren heb ik goede resultaten geboekt met het behandelen van pijnklachten die niet door de reguliere geneeskunde op te lossen zijn. Ik gebruikt hier oor-acupunctuur voor. Ooracupunctuur wordt steeds populairder onder de arts-acupuncturisten, zoals dit filmpje van de Nederlandse Arts Acupuncturisten Vereniging laat zien. Oor-acupunctuur is goed inzetbaar bij aangezichtspijn (trigeminus neralgie), pijn bij gordelroos, whiplash, lage rugpijn, gewrichtsklachten zoals Reuma, zware benen, rusteloze benen en vochtophoping in ledematen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor meer informatie over acupunctuur, een afspraak of een kosteloos kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Drs. Fjodor poort.

Bel: 06 1659 4272
Of stuur een bericht naar: info@fjodorpoort.nl
Acupunctuur Hoogeveen

Locatie Hogeveen

Complementair medisch Centrum
Middenweg 51
7906 LK Hoogeveen
061659 4272

Locatie Zwolle

Bloesemacupunctuur
Zonnebloemstraat 29 A
8012 XH Zwolle
061659 4272